Contact formulieren


Franssoniusmaps doet er alles aan om je privacy te beschermen en te respecteren. . Onze privacy policy kan je hier nalezen.


ONZE MISSIE:


"Landkaarten zijn gewoonweg onontbeerlijk"


Dit schreef de Nederlandse cartograaf Joan Blaeu in het voorwoord van zijn Atlas Maior van 1665.

Doorheen de eeuwen hebben culturen, verspreid over het aardoppervlak, kaarten gemaakt. Het was echter Europa waar door een samenloop van omstandigheden de kaartvervaardiging een snelle en aanhoudende ontwikkeling doormaakte; een ontwikkeling waarin Nederlandse  cartografen (BelgiĆ« bestond nog niet!) een belangrijke rol speelden.


In het moderne tijdperk waarin we leven, heeft het GPS systeem de kaarten wat op de achtergrond gedrukt. We bestuderen geen kaarten meer, we volgen gewoon onze GPS, uit het oog verliezende dat er enkele honderden jaren geleden, de cartografen zonder enige hulp van satelieten en luchtfoto's al zeer nauwkeurige kaarten maakten. De cartografische, wiskundige en geografische kennis van onze cartografen was verbluffend.  Als we een een satelietfoto overheen een door hun gemaakte kaart plaatsen wordt het al snel duidelijk dat de kaarten haast perfect zijn,  zowel op x-, y- en z-as!


Wij wensen onze fascinatie voor oude en historische kaarten over te dragen.


FranssoniusmapS

Henricusstraat 1

2260 Tongerlo - Westerlo


Wij zijn alleen geopend op afspraak.CONTACTEER ONS:

E-mail: franssoniusmaps@gmail.com

Skype:

Twitter:

Tel: 0477 324 303